2 Ekim 2011 Pazar

FAZIL SAY...

Bu akşam o büyülü akşamlardan biriydi..Bunu anlatmak tarif etmek o kadar zor ki notaların her tınısında başka bir benle karşılaşmak her defasında başka sen olmak...ruhun özgürleşmesi devleşmesi ruhun gıdası olan o güzel müziği tüm bedeninizde hissetmek yeniden var olmak.Çok güzel bir konser izledim,nefes almadan,insani,öksürenler,hapşıranlar olur ya ben şaşırıyorum onlara o an sanki ben bedenime yukarıdan bakıyorum onlar hayatta gibi istemsiz şaşmaca...Harikalardayım yine müziğin dayanılmaz havasını birkez daha içime çektim cennet cehennem varmı yok mu nereye gidiyoruz bilemiyorum fakat ikisinin de bu dünyada olduğuna inanıyorum.
Cenneti ben yaşadım bu gece bir kez daha,önümden bazen çoşmuş bir nehir aktı bazen kuş seslerini duydum denizin hafif dalgası huzur verdi rüzgarın serinliği yüzümde... kısacası evrenin tüm güzellikleri benimleydi.Konser boyunca her nota ile derinleşmek başka bir boyut kazanmak... bittiğinde ki his...Bende üç gün falan sürüyor etkisi ruhumun bedenimi tekrar bulması bitkisel hayatta gibi oluyorum uyanıyorum bakıyorum herşey öyle farklı geliyor ki,dünya kişiler algılarım değişiyor farkında olmadığım şeyleri fark eder oluyorum ayrıntılar ilişiyor gözüme,her seferinde yeni bir öğreti.Evet bunların hepsini müzik yapıyor bana çünkü evrendeki tek gerçek olduğuna inanıyorum evrimleşme sürecinden buyana seslere tepki vermez miyiz? Gelişme, olgunlaşma ve öğrenme etkileşimlerinin bir ürünüdür müzik.Gelişim ise süreçtir. Olgunlaşma ve öğrenme olmadan gelişim sağlanamaz.İşte gerçek müzik te sesin devinim kazanmış halidir insanın ruhuna inip arkasından sürükleyip size yeni bir dünyanın kapılarını açabilen.Hipnoz gibi silmek istediklerinizi silen yaşamışlakları çoğaltan her ruhta ayrı başkalık yaratan.Müzik çocukluktan itibaren bilimsel olarak kazandırılmalı ve onların duygularına yerleşirilmelidir..Felsefe ayrı sosyoloji ayrı psikoloji ayrı tanımlar onu yaşamımızın her zaman ayrılmaz bir parçasıdır....
Artık bir teşekkür etme vakti geldi.Beni değiştiren içimdeki bir çok beni ortaya çıkaran,benim için Beethoven'dan sonra dünyaya gelmiş en büyük müzik adamı Fazıl SAY'a milyonlarca teşekkrler tüm öğretileri ve eşsiz müziği için..Ne şanslıyız ki ülkemiz böyle bir dehaya böyle bir yeteneğe sahip kıymeti bilinesi varlığıyla var eden her tuşla her notayla sevişen, kocaman yürekli dev adam...Sen yaratmaya devam et ki bizlerde her seferinde yeniden doğalım...Teşekkür ederim...Kendim ve tüm sevenler adına.
                                                                                                               Burcu Serena Göksel


1 yorum:

  1. Samimi, gerçekçi, bilinçaltında düşünülenlerin sanat etkisiyle ortaya çıktığı bir yazı.

    tahminimce konser sonrası telefondan girilmiş yada bir kağıda not alınmış bilgisayara yazılana kadar. vakit geçmemiş yani hemen yazılmış. Güzel gerçekten güzel.

    Sipariş yazı verebilirmiyim?

    rica etsem karşıyaka oda tiyatrosunda bir garip orhan veli oyununa gidip bir yazı yazabilirmisin. Aynı bu formatta, oyundan çıkar çıkmaz aklından ne geçiyor olursa.

    YanıtlaSil